diumenge, 3 d’agost del 2008

Expectatives

Quan decideixes dedicar-te a l'audiovisual hi ha una sèrie de vectors que determinen on acabaràs. La sort, els contactes i la tenacitat en són els principals, en ordre invers.

És possible que tot depengui del temps que triguis en adonar-te que no vas enlloc. Si aguantes poc i decideixes entrar en el món laboral potser et dediques a una altra cosa, o et compres una càmera i l'amortitzes gravant bodes, bateigs i comunions.

Una mica més endavant pots cansar-te de rodar curts, entrar en una productora i dedicar-te a muntar institucionals, ajudar en rodatges... buscant un futur millor.

Si les coses et van sortint bé i no te'n canses probablement t'estabilitzis com director de publicitat, d'una sèrie o professor d'audiovisuals (per crear un exèrcit de cineastes i provocant així un panorama laboral encara més... mmm... encara més.)

I finalment estan els bojos, els bala perduda que fins als 40 estan de festival en festival intentant que algú els produeixi el primer llarg, amb l'esperança de poder deixar així la beguda i el tabac.

Segons la gent que en sap, a 'fer cine' hi arriba tothom que de veritat vol. Ergo: Fer cine vol dir ser més tossut que una mula.


Jo, després d'anar superant passos amb -com us deia- tenacitat, sort i contactes he decidit prendre'm les coses amb calma; veure com surt la història del Mecanoscrit i a partir d'això tirar cap a la publi? l'esnenyament? el cinema? estudiar més? Totes quatre possibilitats m'emocionen.

La pausa consisteix en fer cosetes originals com les que fèiem al principi. Així que uns amics em van encarregar una boda... i la vaig RODAR en Super8.


Potser al principi d'aquesta cursa penses que tu i molts altres teniu prou talent per fer cine, però que no hi ha una indústria que us faci el forat que us mereixeu. Ara, com més aprenc més penso: ni jo ni la majoria dels altres estem preparats, la cosa és molt més difícil del que semblava i queda tot per aprendre. Potser els que 'ja estan allà' no són els millors, però nosaltres encara no hem demostrat res. Humilitat.

Un altre que es troba en aquest mar de dubtes, tensions i interessos és el Francescu. El tràiler del seu 'Entre Nous' mereix ser vist... cony si ho mereix!

3 comentaris:

  1. Hola desde Alicante.
    He llegado a tu blog de casualidad.

    Esto del Mecanoscrit es un corto o un largo. Está basado en la obra de Pedrolo?

    Buf! Hace muuuuchos años, la TV3 hizo una miniserie (tipo Oliana Molls) pero no la encuentro por ningún sitio.

    Gracias y suerte!

    www.javierpinto.es

    ResponElimina
  2. Es un corto. Sí, en un principio el guión se basaba en la obra de Pedrolo, pero se ha ido distanciando progresivamente y podríamos decir que ahora es totalmente independiente de ella.

    Sé que se hizo la serie, pero no la he visto. Si realmente la necesitas, probablemente Tv3 te la podría proporcionar, pero no sé a qué precio.

    por si te interesa, Bigas luna dirigirá el largometraje del Mecanoscrit en 2009. Habrá que estar atentos.

    Gracias por pasar y suerte a tí también.

    ResponElimina
  3. Gracias por la respuesta.
    Seguiré con atención las noticias sobre tu corto.

    No tenía ni idea del proyecto de Bigas Luna. Qué bien! Siempre me he preguntado porqué ningún director se atrevía con el Mecanoscrit!

    Te paso enlace a la última peli en la que he participado en Santo Domingo. El director agradece cualquier tipo de publicidad durante el rodaje. (^o^)

    www.elmanuscrito.tk

    ResponElimina