dilluns, 25 de maig del 2009

DiBa agredolç.

Dolç: Hem sigut, amb la peça que ja us vaig ensenyar, un dels 16 (en teoria 12) finalistes d'entre 136 curts.

Agre: No hem guanyat.

Dolç: Un dels premis ens ha permès descobrir aquesta obra d'art.



Agre: Inexplicablement, també s'han endut premi absurditats com aquesta, aquesta i aquesta.

Dolç: Hem pogut veure altres bones peces com aquesta, o aquesta meravella.



Agre: L'organització ha convertit els premis del públic en un concurs d'amiguisme. No se n'amaguen, als mails escriuen coses com "Cuanta más gente de tu equipo traigas a la fiesta de clausura, más posibilidades tendrás de ganar la cámara". Així guanyen els curts que guanyen... i el festival es devalua.

Dolç: Em quedo, sobretot, amb la boníssima reacció que les 200 persones del públic han tingut davant el nostre curt. Han rigut un acudit darrere l'altre, han aplaudit i han demostrat que, com era la nostra intenció, aquesta és una peli que funciona si la veus acompanyat.

L'any que vé, més!

(Actualització)
Ja podem veure el curt que el president del jurat i director convidat, Borja Cobeaga, va fer en les mateixes condicions que nosaltres.


15 comentaris:

  1. finalistes està bé tenint en compte que diumenge a la tarda no estaba gaire clar res... he vist tots i la veritat és que em quedo amb el tiu que no sé si és Andreu Buenafuente o el seu doble...

    ResponElimina
  2. Ni que ho diguis! Aquest curt és un miracle.

    Has tingut estómac per tragartels.... tots?!

    Per fi et dignes a comentar.

    ResponElimina
  3. Hey,

    Antes que nada alucinar por el hecho de que hayas llegado hasta mi blog (no sabía que se podía hacer con tanta facilidad desde el Google, y primero de todo decir que me reí los tres minutos enteros con Andresito, a parte que también me "emocionó" (no sabría como decírtelo, es esa sensación extraña del culé) ver un corto del Barça.

    A partir de aquí, decir que continúo en total desacuerdo con la actitud de ayer en Razzmatazz. Y no sólo por el hecho de que haya participado con toda mi ilusión en el corto, por las horas, el maquillaje, blabla.. sinó porqué lo consideré una falta de respeto tremendo. No es nuestro caso (espero que eso haya quedado claro), pero todos sabíamos que había gente que conocía a gente, e-mails falsos y otras cosas. Pero yo miré los 16 cortos, y aplaudí en cada uno de ellos. Me lo pasé bien, me aburrí, me reí, aluciné y me quedé igual. Pero todos eran una idea, un trabajo y un grupo de personas esperando para verlo en pantalla grande.

    El día antes de la entrega de premios, ya tuvimos silencio y un "¡tramposos!" en la sala. Nos dijeron lo del videoclip, lo de la canción "de dónde ha salido" y "no me creo que sea vuestra ni que la letra se ha compuesto en 10 horas", lo de que no contenía la palabra cambio, lo de que eso no estaba en 72 horas, y un largo etcétera.

    Lo desmentimos todo(creo que decir la frase "hay pruebas de ello" ya sería llegar al extremo).

    Salió nuestro corto y de los 16 (16 cortos no son pocos, y había algunos de "apaga y vámonos") el nuestro fue el menos aplaudido y, diría, el único abucheado. Te hablo de la primera proyección, antes de saber y conocer que eramos ganadores de la Idea Express.
    La gente ya silbó y abucheó. ¿Por qué? Quizás algunos ya sabían que habíamos ganado (nosotros te aseguro que no teníamos ni zorra, así que imagínate la sorpresa.

    Bien, a mi ya me supo mal esa primera vez. Si te parece injusta, me sabe mal, pero respeta a los que estamos saltando y celebrando que aquellos tres días tuvieron una recompensa.

    Tu has pogut escriure: "Dolç: les 200 persones de la sala van riure...". Era graciós, tenieu bons gags, era del Barça, estava genial que estés entre els finalistes i a la gent li va agradar. Jo no estic demanant que a la gent li agradi el nostre curt; simplement, que si no els hi agradi que no aplaudeixin, ni cridin, ni res. Si més no, això pot significar "no ho he pillat" o "vaya mierda". En el meu cas, en els "vaya mierda" faig un "pfff" i miro als altres en plan eso: "vaya mierdo". I ja està.
    Per això et dic (i es una simple suposició) que diria que hi havia tant rebombori amb el nostre curt perquè la gent va saber que erem guanyadors abans que nosaltres.

    Bé, deixant de banda tot plegat, moltíssimes gràcies pel missatge i per mantenir la compostura millor que a Razz al escriure'l :)
    Que sàpigues que estic 100% d'acord amb la crítica que has escrit. El millor, i amb sumíssima diferència, el de Borja Cobeaga. Tres plans i una obra d'art.

    Bé, diria que això es tot (sap greu parlar tant).

    Dimecres triplet!
    Buscaré l'Andresito per Canaletes ;)

    Bona setmana.

    PD: perdona per haver canviat d'idioma, però al fer la referència al teu text les mans m'han anat soles cap al català.

    ResponElimina
  4. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  5. Oh, m'he endescuidat. El de Fragile és una passada, però resulta que s'assembla moltíssim a un anunci d'Ikea (jo no l'he vist, però gent que el va veure per primer cop ho va comentar). Sort que el final és original i li dóna el seu toc;)

    ResponElimina
  6. http://www.youtube.com/watch?v=bM0PhS6azqs

    Aquí hi ha el famós anunci d'ikea que tanta polèmica podria haver creat. Jo tb vaig trobar genial el Fragile, i el HeartTrack, i sincerament pensava que s'emportarien alguna cosa.

    I ara en sèrio, tiu.. fot molt q et xiulin quan has fet una feina. Ja sé que és el pa de cada dia del món audiovisual, però lo d'ahir a razzmatazz em va semblar un boicot. De veritat el nostre curt era l'únic xiulable?

    Bé, espero q no t'hi hagis de trobar. Felicitats pel curt de l'andresito :) és simpàtic i m'ho vaig passar bé veient-lo.

    Fins una altra!

    ResponElimina
  7. Sobre l'anunci d'IKEA, és una idea similar, desenvolupada d'una forma diferent. Jo amb el temps he acabat considerant que el cine és més la forma que el fons, i en el cas del curt, la forma és una comèdia que funciona de meravella (de fet l'anunci està bé però no fa la mateixa gràcia). Per tant, no em sembla un demèrit.

    Sobre la xiulada, reitero el que he dit al teu blog, Ryna, jo no vaig xiular el vostre treball. De fet, hi havia curts pitjors a la final, entre ells "Siguiente", que sí que vaig xiular per com havia funcionat la recaptació de vots. Vaig xiular la decisió del jurat, que em va semblar tremendament equivocada, i em consta que el jurat ha captat el missagte.

    Estic en total desacord amb qui us diu que aquest curt no està fet en 72 hores. De fet es nota molt que està fet ràpid. Tampoc em sembla criticable que sigui un videoclip, hi ha videoclips que son curtmetratges molt bons... i també molt dolents.

    Sobre que hi havia gent que sabia els premis abans que els entreguessin, ho dubto molt. Porto 3 anys participant, amb premi inclòs, i sempre se saben els finalistes però mai els premiats.

    I em sembla just i correcte que vosaltres celebréssiu el premi, igual que em sembla just i correcte que molta gent expressés la seva indignació amb la decisió del jurat.

    ResponElimina
  8. Estic d'acord amb lo de l'anunci d'ikea. He buscat per internet, pero no el trobo. Va d'un paio que viu en un pis bastant fet pols i tot decorat molt negre, uns amics li regalen pel seu aniversari una "escultura" de color blanc (rollo l'objecte taronja del curt), el tiu s'el mira com..."ehh....gracies...", veiem el paio, un dia despres colocant l'escultura blanca sobre la taula, s'el mira, i veiem com progresivament comença a treure mobles, tirar-los, pinta les parets de blanc, total que ho canvia tot a blannc, inclús la seva roba. Acaba l'anunci, "Ikea, redecora la teva vida".

    Bé, el curt té un gir final que no té l'anunci. Però, no li trobo el mèrit (opinió personal, pot ser que els que l'han fet no haguéssin vist mai l'anunci a la seva vida, i que hagi passat una d'aquelles creacions d'idees paral·leles, o poder l'havien vist, no s'en recordaven, i el subconscient els ha traït, o bé, s'han copiat a saco).

    A mi el que m'ha agradat més és el del director convidat (es nota que tenia un pelet més de mitjans. I l'últim acudit del curt del noi que no sap què dir´li a la tia del banc.

    Pe'ls demés, doncs no sé, he vist coses interessant (la realització del extirpa-cors, l'acting dels actors del curt del noi tímid...).

    Per cert, en referència al vostre curt, és divertit i interessant, però trobo que li falta algo, poder un últim gir final, i poder lo de les paraules que acaben formant la paraula cambio és una mica forçat, tot i això, sé que no és GENS fàcil aquest tipus de concurs, i fer un curt en 72 hores és un gran esforç que es mereix un aplaudiment ben fort, felicitats Juan i a tot l'equip que vareu fer aquest currazo. Cal dir que és la meva opinió personal, sense ànim de fer mal, sinò d'intentar ser sincer (que és quan més costa quan parles de la feina, treball, idea o creació d'un amic).

    Una abraçada ben forta!!!

    ResponElimina
  9. Ruso! Qué tal?

    Estic bastant d'acord amb les teves crítiques. El curt comença millor del que acaba. De fet, diumenge abans d'entregar-lo vam tenir una crisi creativa i vam haver de tancar-lo pitjor del que esperàvem. Sobre les lletres que formen la paraula, és veritat que està totalment forçat, però és una cosa buscada. És una crítica a la mecànica del festival: posen paraules taaaan obertes que pots presentar qualsevol curt, inclus tenir-lo fet abans (2007: mòbil, 2008: temps, 2009: canvi). Així que la nostra idea era crear la paraula d'una forma totalment absurda.

    Una abraçada!

    ResponElimina
  10. Vaya follón.
    Acabo de ver el musical zombi, y me ha parecido muy decente, vale que no es la caña en cuanto a historia ni personajes, pero tiene ese punto exótico que hace cogerle interés desde el primer momento, y como idea para hacerla en tres días, es muy atrevida. Por lo demás opino lo mismo que tú, que Fragile mola, y los otros... puff. Pero lo de siempre, las decisiones de los jurados van a misa, aunque la mitad esten podridos por dentro. Que por cierto, que Marco Incomparable dure 3:26 también es una falta de respeto al festival, vale que quizás es lo mejor visto en el DiBa Express, pero qué les cuesta atenerse a las reglas del juego...

    Y se nota que el DiBa está perdiendo fueye año tras año (para ser un festival de cine digital, que no haya ni un largo en la programación y apenas veinte cortos, es delito) y están cometiendo bastantes cagadas (eso de "Cuanta más gente de tu equipo traigas a la fiesta de clausura, más posibilidades tendrás de ganar la cámara" que es asqueroso o lo de hacer votaciones online sin tener un sistema fiable). Como no impulsen mejor el tema del DiBa Express, que es el auténtico motor del festival, se va a ir a la poronga...

    Nos vemos por ahí Juan!
    Copón!

    ResponElimina
  11. Bé, si vau xiular a "la decisió del jurat", aleshores ho puc entendre una miqueta.
    Però tot i així, continuu pensant que tots els que ereu allà, xiulessiu al jurat o no, ereu conscients de que sabria greu als guanyadors del premi. A la majoria dels meus companys els hi va suar aquell abucheo i només van valorar el fet de que un jurat hagués premiat el seu treball i esforç. Però a mi, que tot just ara començo a agafar el gustillo del món audiovisual i m'estrenava com a cantant amb la cançó del curt (vaig passar un dia sencer amunt i avall, a trens i estudis de gravació, cagant-me en tot perquè pensava que destrossaria el curt ja que no havia cantat en ma vida...), em va sentar com una patada a l'estòmac.
    Xiular després de dir 'el ganador de la Idea Express es "En tu voz"', ja et dic, ho puc arribar a entendre. Però xiular durant ELS TRES MINUTS de la segona projecció del curt, sense deixar que nosaltres (i potser d'altres que els hi semblava bé el nostre treball) disfrutessim d'aquell moment, és una falta de respecte. I va més enllà d'estar decepcionat amb la decepció d'un jurat format per quatre professionals.

    Salut!

    ResponElimina
  12. Irene, tens raó en una cosa. El "tempo" de la xiulada va ser molt estrany. Igual que va ser molt bèstia que us xiuléssin durant pràcticament els 3 minuts de projecció, també em sembla molt estrany que la gent no s'indignés més quan van pujat els de "Siguente". Suposo que es va aprofitar el vostre moment per demostrar la indignació general.

    Néstor, yo a Cobeaga le perdono lo de la duración, porque está obligado a poner ciertos créditos por contrato (esponsors y organización). De todas formas, como ya hemos hablao, no le habría venido mal al corto un montaje más picado en algún momento. Pero vamos, que no te piques tanto, que nosotros no tenemos la culpa de que hayas fracasao como DiBero ;-). Y sí... ¡COPÓN!

    ResponElimina
  13. M'agradaria continuar amb la polémica, pero els comentaris precedents són massa llargs com per llegir-me'ls sencer ;)

    Només una cosa... A sant de què tots heu penjat els vostres curts a Dailymotion y Cobeaga a YouTube?

    ResponElimina
  14. Tots els curts del festival es troben al Dailymotion perquè és on està "allotjat" el DiBa (enlloc de canal YouTube, ho tenen tot al Daily aquest, http://www.dailymotion.com/diba).

    No sabia ni que existia abans del festival :$

    ResponElimina
  15. Sí, i Cobeaga l'ha penjat a Youtube perquè no participa al concurs... i perquè fa el que li dóna la gana. Ja el curt, és una apologia del celuloide (oposat al digital) en un festival de cine digital. Dos collons.

    ResponElimina